Saturday, October 30, 2010

Ashley merajuk

Yes true true. kucing pon merajuk
semalam ashley buat hal. maybe sebab marahkan mummynya ni masuk bilik 'adik2'nya , so dia buat hal kat dlm pasu bunga mummy shita dia pulak.
sabar jer laa. dah la bunga tu sikit punya segar bugar. kena 'panahan' ashley tu , macam kena siram air panas jer.
so jenuh la ashley kena bebel satu malam.
and this is how she looks like yesterday.
 control diam walaupon mummy dia membebel macam bertih jagung.

tau pon bersalah.  

hish ish..susahnya hati.. bila la korang ni berbaik2 . boleh berkejar2an dgn bersopan, main bola dengan girang, makan sepinggan, minum semangkuk, tido semeja, mandi semenjerit sesama, .. bila? bila?

tapi sampai mana pon nak tahan marahkan minah bulu ni?.. pandai pulak dia buat2 pujuk jgn marahkan dia lagi


 




penatnya control ayu
macam mana nak marah lagi?

Friday, October 29, 2010

O Hoiiiiiiiii..........(ala2 M Daud Kilau)

So, diatas permintaan ramai yg x seberapa ramai tu...
here's those little munchkin pict... enjoy...


macam beratur plak

cippy with his normal sitting arrangement

cumi tengah purak-purak tido

muka muncung taknak tengok kamera

aksi sensor from cumi yang takleh ampun punya


haaaaaaaaaaaaa inilah dia candid scene cumi mengocah ashley yg tengah lena diulik mimpi.


sekian. terima kasih.

Tuesday, October 19, 2010

2nd - 6th DAY

Ashley : 2nd Day



Offcourse makcik ni tak berperasaan. ada orang lain ker kat rumah?


dia dgn dunia dia sendiri. Cuma biasalaaaa tercium-cium sana sini macam ada new smells in the house.


and dok terbeliak-beliak tengok tgk org masuk bilik belakang tutup pintu.






Cippy & Cumi : 2nd Day


As it turn out bebulus 2 org ni, ok la plak. tak der nak culture shock ker apa ker. Cuma dok renung muka kita straight lelama. dok nak ngafal la tu.


tapi diorg dok terbeliak beliak tgk paper ball kena gumpal .nak main kejar2 bola.


ok la tu kan?










3rd-6th day


Ashley : Punyala makcik ni marah. dia boleh merajuk xnak sentuh langsung food dia just because I put a bit of cippy fur dekat area cage dia.


so semua bau2 ni kena move from ashley’s area.


then marah lagi bila tangan kita ada bau bebulus lain.


x bagi langsung sentuh her so-callled bulu.( you think you so wangi kerr gemuk?)


Cippy & Cumi:


wah wah wah, they’re already accustomed to having me around. dah x sabar2 nak kuar bilik.


I siap baring2 lepak bilik diorg.


ada sekali tu terlelap, and guess what , si cippy for the first time ‘mengeow’ trying to wake me up. ingat I dah pengsan kot?


and nampak jer si Ccippy tu besar tapi penakut vacuum .


Dia lari dulu nampak vacuum.


Cumi?..overly manja… hemmm gebunyerrr budak ni

Wednesday, October 13, 2010

CIPPY & CUMI'S 1ST DAY

they're finally here. both of them.
right in front of me.
Mr prayer to be their foster mother finally answered.
so here we go.

i really really do hope this will go on well as it was planned earlier.
i just want to help them . be part of their life.
giving them happines .

So ashley, you too need to help me okayyyyy.

Ashley's First Day

It's her first day.
first day 'meeting' her new foster's bro & sis.
yet i'm doing it bit by bit .
and as usual being 'ashley' she started growling and hissing.
as if both of them are right in front of her. and yet they're no where to be seen.
i'm just giving her a sniff of their smell. putting their furball a bit here and there.

so what did ashley does? Mogok lapar , mogok hati, mogok perasaan.
not eating and not potting at all...LAYAN PERASAAN KAT KERUSI MALAS.