Tuesday, November 22, 2011

Latest New - Reported by Ashley

Hewwo Peeps,

Weekend ari tu Mama called Mummy.
Mama kata Hashimah dah berbadan dua.
Kawan2, Macam mana kucing berbadan dua?
Tak ker susah nak jalan.
Ada kaki 4 pon kekadang tersadung, macam Potter , ini pulak kaki 8.
balik ni kena tengok laaa...

Pastu tu macam biasa la kan, mummy kita kan garang,
mummy marah la mama, kenapa tak bawak gi klinik awal2.
kesian mama, mama mana ada masa. dah la askar byk.

Opah pulak bagitau , kata si Kiki ( dulu nama dier Rico) dah ada mancat merisik.
APAKAHHHHHHHHHH?
Tapi Opah tak marah . ( Tak macam Mummy kiter tu emo 24jam.. matilaaa kalau mummy baca)
Opah kata biarlaa.. dapat gak dia bercucu menantu.

Akak Pepper dah tinggal ngan kiter.
Tapi mummy kata dia nak kuarwantin Akak Pepper.
Kuarwantin tu apa? Masuk keluar kantin ker?

Potter marah gila bila nampak Akak pepper.
Tapi akak pepper buat rilekkkk jerrr.. 'lekkkkk laaa broooo..'
fuhhhhhhhhh akak pepperrrr rockkkkkkkkkkk..

ok laa.. sok sok kita sambung gossip lagi yer.


cheers


Ashley

Tuesday, October 25, 2011

Giveaway Giveaway

Dear All My  Furkid Fwens out there, 

Bersempena my birthday ( yang dah lepas..hu hu..) , and birthday si busuk demok Potter this 31st October , our mummy berbesar hati ( berbunga-bunga) nak buat giveaway.

Itupon after kitorg paksa rela dia buat.
Mummy kata dia kesian tgk kitorg terkial2 nak pegang gunting , pegang jarum , masuk benang .. in the end gunting kemana, bulu kemana (ini tanya Potter apa jadi)

But there are only 5 free giveaway ( sebab mummy org pemalas sedunia tapi tak ngaku)

It's the famous cat nip pillow… for all the furkids to play with.

Sebab cuma ada lima ketul jer.... so kita kena buat cabutan.. itupon kalau lebih dari 5 laa yang enroll.

So to all the furkid fwen out there, please leave push your mummies/daddies to leave their comment down there with contact add . Date line by this 31st October Midnite Malaysia time.

Nanti kita suruh mummy kita loadkan gambar pillow tu hokehhhh...


Peeee Esssss: mummy kita tu pemalas, semua benda kena suruh baru buat.. tapi jgn bagitau dia...



Cheers...
Ashley & Potter(sibuk jer nak tompang)

Wednesday, October 12, 2011

Pica hilang

Pica dah seminggu lebih tak balik rumah.
Ya Allah.. kau selamat kan lah dia.

Monday, October 10, 2011

Hari Ini Hari Lahir Ashley 10 October


Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Ashley dah 3 tahunnnn...
 Maknanya dah 29 human yrs old..
Ohhh anak ku ..
sudah anak dara...




Hi.. I'm Ashleyy..


I always play dressup with my mummy

And my bestfriend  ...
'Mirror  mirror on the wall, who's the fairer among all'

Cutting kena maintain 9-8-9

tido kena cukup

walau di mana saja

Janji tido tak boleh kurang

Sleeping for Beauty

Biar panas biar hujan


Ashley tetap Ashley


Happy birthday Ashley..
Malam ni kita makan fish cake ok.


Wednesday, September 28, 2011

Trust your heart if the seas catch fire,
live by love though the stars walk backward
                              E.E.Cummings

Wednesday, September 21, 2011

Rest In Peace

Rest in Peace Putih , Wira dan adik-adik.

Satu persatu mereka gugur...

Tak terdaya melawan takdir

Mama dah cuma sedaya mungkin

Kesian Mama.. berturut-turut mereka pergi.

Sekarang tinggal sorang jer lagi..

Doakan umurnya panjang.

Amin.....

Tuesday, September 13, 2011

Sangkut .. dasar gemuk punya budak

' ooo oooo... mayday maydayy...
sudah sangkut'

'macam mana ni..'
pandai masuk
tapi terkial2 nak keluar
kan dah sangkut butt butt tu

'Yes yes... tapi '

baru sebelah kaki

'uhuk uhuk... takder sapa ker nak tolonggggg?'

Kitorang nak balik dah

Hashimah : Bye bye semua, Hashimah nak balik dah

Hashimah : Nanti kalau rindu, calling2 yer semua


Hashimah : Alamak lupa nak salam Kecik la

Kiss kiss sket.

Bheh : Adus sedihnyerrr .. Kak.. Nanti sampai call ok

Mummy: Udah tu...
Cepat naik keter..
macam la jauh sgt nak pergi.. takat rumah depan jek..
Drama jer lebih korang ni tau.

Monday, September 12, 2011

Cerita Di Petang Raya.. aka Hari Masak

Ashley : Mummy ...! Mama dah balikkkkkk

Potter : Kakak ! Mama balik ngan sapa tu?
Ashley : Ngan sapa yer ?..
Oh noooooooooooo!

Ashley : Larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Mama bawak askar askarrrrrrrrrrr
Potter - 'Zasssssssssssssssssss'

Wednesday, September 7, 2011

speechless

we were about to write something.
but each time... just thinking about what happened to ash;ey's & potter's friend.. leaving us speechless..
Our prayer to all furkids mummies and daddies out there.

Wednesday, August 24, 2011

alhamdulliah

Alhamdullillah... Ashley dah sihat... susahnya hati bila bebudak ni tak sihat.
Nak update pictures, internet too slow.

Friday, June 10, 2011

Potter Sambut Raya

Potterrrr.... hari ni Potter boleh Raya... tak payah diet-diet lagi..

yahooooooooooooo... betul ker mummy? betul ke?
sambil melompat2 happy , walaupun kaki dia sebenarnya tak lift off pun from the floor ( still berat ok)
siap tergolek cat pon ada.


betul .. come dinner is ready.. panggil kakak ko.
.
.
.
.
.
.
.
.
15 minutes later... akibatnya
.
.
.
.
.
.
macam ikan buntal

kenyang laaaa....

Wednesday, June 8, 2011

Kecemasan kecemasan!

OMG OMG!!!!
Ashleyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!

apanyer mummyyyyy?


Cepat, cepat... kita dah suntuk ni... tolong mummy cepat...


tolong apanyerrrrrrr ( while smirking her face)

tolong mummy cari gunting cepat...
pastu keluarkan ruler dari celah lemari yg ko nyorokkan ngan Potter tu..
raya lagi plus minus 2 bulan setengah hokehhhh!
baju tak mula lagi ni...
stress stress... aduh pening...
cepat urut kepala mummy... pening ni...

alamak mummy... Ashley pon pening laa... oh pening nyer..
rasa cam nak pengsan ni...
pengsan sudah.

pengsan? tu mata celik tu..?

peeheesss: dasar anak-anak bebulus ku , drama queen.

Sunday, June 5, 2011

Abang and Adik

Nota penulis : sila baca skrip dengan nada monotonous,

Di petang hari yang rembang kepanasan...dua adik beradik duduk berlenggeng depan tv..
( by the way ini bukan cerita 18SX ok)

Adik : abang, abang .. abang sayang adik tak?
Abang : sayang..
Adik : Kalau sayang , cium ketiak adik.
Abang pon cium ketiak masyam adik.
Abang ; Adik sayang abang tak? kalau sayang cium ketiak abang pulak
Adik pon cium ketiak abang.
Abang : busuk tak?
Adik : busuk....

Itulah bukti kasih sayang adik beradik.... ketiak masyam lagikan dicium...

Friday, June 3, 2011

From Ashley with love

seee... seeee... what happened to my fwennn...
pleazeeee hwelp them pleazeee.....
fwen with lurve

Friday, May 27, 2011

Ini anak-anak Pepper.

My sister ada sorang anak bebulus. tup tap tup tap... sudah dapat cucu 4 ekor.
So here we are... introducing to the whole world:

Hashim....... yup hashim hokeh!... sempena Farid Kamil in Papadom






Bulu Hashim macam Milo tak habis kacau


And this is Rico
petite and timid Rico




Kiki - hyper active runner among all




 Last but not least - Pica
The only male .






so.... 4 ekor ok. Boleh tahan jugak si pepper ni... dalam kecik2 tu 4 ekor.
ada orang dah mintak nak adopt.. tapi tak pasti lagi nak bagi ker tak..
Still, mummy cuma nak wish,
Welcome to the family !

Thursday, May 26, 2011

Rasa macam puasa laaa

Tak kesian potter ker mummy oiiiiii.....

Merajuk sampai masuk bawah almari

muka x puas hati


betul-betul tak puas hati

p/s : tengok perut tu... takder la keras macam dulu lagi...
baru la senang sikit nak melompat.

Wednesday, May 11, 2011

Memo untuk Potter

Memo untuk Potter,

Berkuatkuasa mulai hari ini, adalah dimaklumkan bahawa, anda , Encik Aston Potter adalah diwajipkan melalui sessi diet secara intensive sehingga jangka masa yang akan dimaklumkan.

Pendapat dan persetujuan anda tidak diperlukan. Harap Maklum

Sekian Terima kasih.

Mummy Yang Garang

what if

Dear Ashley,
Ni mummy nak tanya ni.
What if... what if umur mummy tak panjang?
Ashley nak tinggal dengan siapa?
Mummy nak kena decide betul-betul siapa yang boleh jaga Ashley...
Nanti malam-malam kalau mummy takde, siapa nak dukung Ashley bawak masuk tido?
Kalau Ashley lapar pukul 3 pagi, kena ada orang fill up the bowl.
Kalau pot tray Ashley penuh, kena make sure dah clear
Kalau bulu Ashley serabut pepagi , kena sikat bulu cantik-cantik
Kalau rasa perut ashley dah gendut , kena bawak Ashley gi jogging petang-petang....

Sapa nak buat semua tu?....
Nanti mummy buat list calon-calon , then Ashley pilih sendiri ok.



From
Mummy yang dah takder perasaan nak bersyahdu mahdu sedih

Thursday, April 14, 2011

Cat Nip

The busuk , kelabu hasap,lebam looking thingy yang cippy tengah kunyah tu was his old bantal busuk (filled with cat nip). Size square 2 x 2.
Sampai lunyai basah dimain dek cippy.
So on the day cippy nak balik , i made him a simple fish as a replacement for that bantal busuk.
hemmm... syahdu la plak ingat about them... apa khabar la agaknya skrg...

Mera Nam Aston Potter

Hi , I'm Potter , Aston Potter.
I prefer to be called Potter.
Rather than Aston - too posh... to goody goody for me.
No offence to all the Aston out there.
I urged mummy to post this photo.. the photo before really doesn't do justice ..
How am I supposed to ' cari makan' with that 'terbalik-terbalik sleeping' photos?
I'll be 6 months this 30th April..
So mummy , can i go to tadika or not next month?

Tuesday, April 12, 2011

Hutang Gambar



Rasanya apa yang Ashley tengah pandang dengan muka stress?




Jeng jeng Jengg... introducing..........

Ni la dia Potter yang takleh duduk diam. Mengelejat macam cacing

Aksi Tidor- kaki curi bantal Ashley

Sampai terbalik-terbalik tido

P/S :  Susah nak tangkap gambar Potter. Dia x reti duduk diam 

Thursday, March 24, 2011

sorry ok

Ashley,
Mummy minta maaf.
Mummy busy sangat-sangat .
Tapi itu cuma alasan.
Yerlaaaa... nak ngadap PC nak menaip ambik masa....
bila nak menaip tu kena ada idea.. apa nak cerita....

Anyway.... nanti mummy akan upload picture Ashley yang latest kat sini...
together with si gendut Potter...jeng jeng jeng...

P/S : Ashley nyampah ngan Potter... sebab Potter typical boys..busuk...hahhaha

Monday, February 14, 2011

ashley mula dah

ingatkan dia dah menopause.. rupa2nya sangkaanku meleset.
tarian gelek dangdut plus crump(betul ka eja ni) dia sudah mula..
waaaaaaaaaaa tolonggg..