Friday, May 27, 2011

Ini anak-anak Pepper.

My sister ada sorang anak bebulus. tup tap tup tap... sudah dapat cucu 4 ekor.
So here we are... introducing to the whole world:

Hashim....... yup hashim hokeh!... sempena Farid Kamil in Papadom






Bulu Hashim macam Milo tak habis kacau


And this is Rico
petite and timid Rico




Kiki - hyper active runner among all




 Last but not least - Pica
The only male .






so.... 4 ekor ok. Boleh tahan jugak si pepper ni... dalam kecik2 tu 4 ekor.
ada orang dah mintak nak adopt.. tapi tak pasti lagi nak bagi ker tak..
Still, mummy cuma nak wish,
Welcome to the family !

Thursday, May 26, 2011

Rasa macam puasa laaa

Tak kesian potter ker mummy oiiiiii.....

Merajuk sampai masuk bawah almari

muka x puas hati


betul-betul tak puas hati

p/s : tengok perut tu... takder la keras macam dulu lagi...
baru la senang sikit nak melompat.

Wednesday, May 11, 2011

Memo untuk Potter

Memo untuk Potter,

Berkuatkuasa mulai hari ini, adalah dimaklumkan bahawa, anda , Encik Aston Potter adalah diwajipkan melalui sessi diet secara intensive sehingga jangka masa yang akan dimaklumkan.

Pendapat dan persetujuan anda tidak diperlukan. Harap Maklum

Sekian Terima kasih.

Mummy Yang Garang

what if

Dear Ashley,
Ni mummy nak tanya ni.
What if... what if umur mummy tak panjang?
Ashley nak tinggal dengan siapa?
Mummy nak kena decide betul-betul siapa yang boleh jaga Ashley...
Nanti malam-malam kalau mummy takde, siapa nak dukung Ashley bawak masuk tido?
Kalau Ashley lapar pukul 3 pagi, kena ada orang fill up the bowl.
Kalau pot tray Ashley penuh, kena make sure dah clear
Kalau bulu Ashley serabut pepagi , kena sikat bulu cantik-cantik
Kalau rasa perut ashley dah gendut , kena bawak Ashley gi jogging petang-petang....

Sapa nak buat semua tu?....
Nanti mummy buat list calon-calon , then Ashley pilih sendiri ok.



From
Mummy yang dah takder perasaan nak bersyahdu mahdu sedih