Friday, December 28, 2012

Thursday, December 27, 2012

Friday, December 21, 2012

Sepetang Di Kidzania

Kaunter tiket :
me: hi , my kids bought their tickets 2 days ago and they already queing for the tag watch.
can i buy mine now?

pretty girl: yes you can, no problem.

bla bla bla how will you pay..bla bla bla..ic..bla bla bla..
last thing , make sure you register together with them upstair.
ok....

****************

Tag watch Q :
big-strong-bulky-man  (bsbm) at the front of the q ( while checking me out - up and down ...) : are you alone?

me : nope , i'm with my kids, they already q and got their watch.
bsbm : ok then , counter 7 please.

******************

counter 7 :
me : * handing my receipt/ticket
effing-stuck-up-looking-girl : *also checking me out-up and down
are you alone?

me : nope. i'm with my kids , they already q and got their watch ( feel like an old tape rewinding herself)
girl : so where are they?
me : at the back ,
girl : where ?
me : * while pointing at my sister at the end of the hall ( which the whole world can see her-she's not that small by the way)
girl : can i see them?

me : * wttutttt?
i just wave,,, gamit...lambai... slow motion .... not in a rush... last like a minute or two.
then i walk a bit. slightly closer... gamit lambai ...then i shout for her...
which turn out to be a bit too loud for the whole crowd..

sis came... tag along the kids... macam itik pulang petang
and i make the gesture like how to show and parade your new car...

girl : oo ok, * put the watch on me and (again) but you have to register together with them.

me : I KNOW.


So kesimpulannnnnnnnn:
Ada ke any sane adult out there yang nak masuk Kidzania sesorang?



**** yes yes.. i was emo as well..
tapi i sentap. omputeh ko layan sembah bumi. aku ni malaysian dek oiiiii
aku tau aku lagi vogue dr kau ( sambil libas2 rambut yg naturally blonde ni)..



Thursday, December 20, 2012

Kedekut




 *suruh la dia turun
 * weh.. turun laaaa
 * kau dah lama la duduk sini. 
kasi can aku plak
*makcik pepper ni degil la mummy

Retail Theraphy

Retail theraphy 
untuk si lazy bum

Thursday, November 29, 2012

Friday

A note to myself


'Redha Allah ke atas kita adalah terletak pada REDHA ibu bapa kita kepada kita'





Tuesday, November 6, 2012

Service provider in Malaysia

Very Upset!

Courier Service :

delivery , keluar for delivery at 10.35am 6/11/2012.
Until today 7/11/12 barang still x sampai2.

Keluar dr : Batu caves
deliver to Kota damansara


WTH???


kita ni dok tunggu la langut tak boleh keluar , tak boleh gi mana settlekan keje lain ,
tgk2 x mai pon.
alasan dibagi : " Delivery Out Of Time"

yes itu ayat yang di log into their record.

So kepada Skynet , tolong la hang check apa hang punya driver dok buat. jauh sgt ka dr batu caves mai kota damansara?

kenapa tak log jer dlm record, "Takda Hati Nak Masuk Area Kota Damansara"


Monday, October 22, 2012

Reon Schutte-Set Yourself Free

“We may not be able to choose our circumstances, but we can always choose how we respond,” - Reon Schutte




The 10 Principals to Break Out of Your Personal Prison

  1. Forgive
  2. Love and Serve Others
  3. Persevere
  4. Accept Your Circumstances
  5. Choose your response
  6. Lead by Example
  7. Practice “This is Sufficient”
  8. Understand There is no “There”
  9. Stop WHYning!
  10. Exercise Your Power of Choice

Tuesday, October 16, 2012

RIP Agon Misz Pinkie Winkie

Salam takziah from Ashley , Potter & Pepper to Misz Pinkie
and RIP Agon.....

Wednesday, October 10, 2012

Hilang - kena report police

 isk, bukan pagi tadi ada ker?
 betul la takde, tapi betul ker?
 check balik, takder laaa
 jap , kita pikir , cuci muka, bagi bangun tido sket, kot2 mimpi jer
 stretch badan sket
 check balik...
ma..ma..ma..maaa..maammamammmammmmaaa..
dah hilang.... ball... dah takder...cepat tepon polis





Mummy: 'tehehehhe'... buat muka tak bersalah

Anak-Anak baru

 Ini Kaka - Jantan
Ini Alanor- Betina



Kaka & Alanor baru 5 bulan . Malangnya Alanor passed away last month, a week after spay.
Ini Comel aka Melmel - betina


Welcome to the family guys



Upacara bercatnip beramai-ramai.....



Pisau Baru



Ini akibatnya kalau semua kena beli sendiri, sampaikan hadiah harijadi pon gi bantai beli pisau.

oh pisau impian , bila kita nak rasmikan kau ni

Monday, October 8, 2012

Jumble Sale Oct

Selesai sudah Jumble Sale Oct last weekend.

Alhamdullillah, semuanya berjalan lancar.
Chocolate cake
Laksa
Telur Puyuh
Ice cream

semua habis....rezeki budak budak.....






Nov, Insyaallah kita jual lagi.

Friday, September 21, 2012

Bila dah tak suka

Apa susah , kalau tak suka tengaok , ambil empat-empat ekor, masuk dlm plastik bag, campak dlm tong sampah. make sure ikat ketat-ketat.
Buang aje, senang kan? Paling koman pon mati jer.

Apa susah, kalau tak suka, kalau dah benci, tak payah bagi alasan, tak payah susah-susah, bubuh jer pasir dlm makanan diorg , diorg tetap akan makan kan? mana diorg boleh pilih food ngan pasir, baru la mati cepat.

Apa susah , bukannya ada life lain nak buat, pergi management hari-hari, buat complain, kata diorg makan selerak, padahal dia yg tendang bekas makanan tu bila lalu.

Apa susah, kalau sakit sangat mata tengok, ambil kayu kejar je, baling je, bagi tempang kaki tu, bagi luka berdarah-darah mulut dia.

..



..




why?.. why?... kenapa busuk sangat hati diorg? kenapa manusia ni kejam sangat...

Wednesday, August 1, 2012

Tuesday, July 31, 2012

Monday, July 30, 2012

Manic Monday

Penangan puasa seminggu

Thursday, July 26, 2012

Berabuk gila

Harap ampun maaf,
lamanya tak update blog,
kesibukan , kesesatan dan kepenatan reasonnya.


Kepada kengkawan yg sepatut dpt cat nip pillow tu harap maaf, kena dibuat baru sebab yg ari tu dah kena baham dgn Potter, dgn envelope2 pon di rabak2nya.

kita buat yang baru je la.

* mood sedih *