Tuesday, December 31, 2013

Happy New Year!

From Kimber with love

Wednesday, December 4, 2013

Wednesday, November 20, 2013

How you start your morning and what could possible screw-it-up(mind the language kids)

My preference

Put the kettle on and make myself a strong cuppa coffee.


And then it begins.....

1. the minute you wanna walk out of the room , your furkids poo...
definitely a must clean or it will stink poo poo the whole day...

2. your forgot your mobile the moment your reach your car or you're half way to work.

3. you're in a hurry and 3 big fat lady swaying their butt butt blocking everyone from passing by...

4. your strong cuppa coffee spill onto your white crisp new shirt!!

Wednesday, September 11, 2013

hari yang sentap

dari pagi sampai sekarang rasa nak membebel ajer.
dah la diambang demam ni.
tekak dah tunjuk tanda-tanda nak hilang suara macam biasa...
sungguh lah...

Monday, September 9, 2013

lama sangat tak hupdate ni.

mari kita layan picture hokeh....


Thursday, June 27, 2013

Baju Raya Hari Raya

Yer.. disebabkan masih ada yang bertanay berkenaan nak menghantar juga untuk tempahan baju raya walaupon dah tutup , jadi sesiapa yang berminat , boleh contact and i akan reply one by one bila baju u boleh siap, ikut turn .

antara pilihan yang diberi , maybe u nak pakai baju tu masa open house, jadi boleh ambil after raya, jadi takder la sesak sgt jiwa raga i nak siapkan.

baju bukan raya pon boleh masuk slot sesiap.

ok... cheers.....

tahun ni ashley n potter pon ada baju raya.....
 nantikan previewnya....

Thursday, June 20, 2013

Only 24 7

there's only 24hrs in a day..
and still not enough for me...
too much to do ..
to little time

Friday, June 14, 2013

Memori #2

So hari ni nak cerita pasal kucing pulak.
Kucing yg paling awal ie kucing pertama aku.

Nama dia Putih.
Kucing jantan.
Ekor pendek
Warna putih la kan. takkan warna hitam aku gi panggil putih , mau tak confuse kucing tu kang.

Masa tu aku tinggal kat Kampar.
Arwah ayah yang bawa Putih balik.
Punya la excited dapat Putih.
Dikelek , dimain , didodoi, dibelai

Macam mana Putih balik?
I mean sampai rumah aku

Ayah bawak naik bus, dok dlm poket uniform dia.
Selama Sejam.
ambik kau.... gigih kan...

Bila pindah Teluk Intan , Putih pon ikut pindah
disebabkan kurang ilmu kekucingan ni..
Putih hilang masa few days sampai sana...

Ada sekali terjumpa kucing datang/balik ke rumah sebijik Putih.
Pastu dia bawak diri again merantau...

Sampai sekarang aku tak bela dah kucing  Putih...


p/s: tetiba aku terpikir, tah tah Putih lari balik rumah lama..... which was one hour drive juga from Tk Intan tu... omk....






Friday, May 10, 2013

When you are hungry and yet lunch

daging masak hitam
.
.
.
.
.
.
.
nachos
.
.
.
.
.
.
teh tarik
.
.
.
.
.
.
nasi, kicap , ikam gelama masin...perah limau... ulam raja... sambal kelapa....
.
.
.
.
.
.
and its already 5pm.......i am crazy...

Wednesday, May 8, 2013

I♥Bazaar @ eCurve

Yes ... we shall be at I♥Bazaar @ eCurve tomorrow until this Sunday ( 10/5-12/5). 
Do come and pay a visit to our booth..

a sneak peak of what awaits you there...


Wednesday, April 24, 2013

pesak pesak

my new baby.... pesak pesak...... soft launch this coming 10/5/2013.....

Tuesday, April 23, 2013

perut yang lapar

tahap kelaparan yang melampau.
tetiba teringat cencaluk sotong masa beli kat Melaka in December.
Siapa pernah makan?...
oooohhhhhh kecur air liur..slurppppppp.
cer tengok kat picture from one of the blogger ni :

http://adisarahberkisah.blogspot.com/2012/08/makanan-fear-factor-cencalok-sotong.html




















yes scary........macam alien ... tapi rasa dia... masin-masin sket,

nak makan , macam biasa... i mean macam cencalok jugak...


oooohhhhhhhh laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr












Wednesday, April 17, 2013

Babies as young as six months victims of rape in war - U.N. envoy - World Updates | The Star Online

Babies as young as six months victims of rape in war - U.N. envoy - World Updates | The Star Online




senak perut baca

Memori #1

masa kecil-kecil dulu ( aku ni masa kecik taklah kecik mana ), arwah ayah selalu bagi nasihat.
macam-macam nasihat dia bagi... and selalunya nasihat-nasihat dia mesti berjela-jela dengan jalan cerita.. dengan permulaan perenggan , isi dan kesimpulan.

one of the thing yang aku selalu ingat..
every morning bila aku nak keluar rumah gi keje ker or gi cari sarap nak memenuhkan perut aku yang keroncong ni, aku akan ingat one of his advice.

bermula dengan 'kenapa kita kena pakai kasut....'
masa dia cakap tu aku tengah pakai kasut nak gi sekolah.
mesti la kena pakai kasut kan ? takkan nak kaki ayam plak.

aku simpulkan ikut apa yang aku ingat :
kita pakai kasut sebab kita nak ke sekolah. kita kena pergi sekolah, cari ilmu, buat bekalan masa depan.
nanti dah belajar tinggi-tinggi senang cari keje yang best-best... nak beli apa pon boleh . duit ada jer dalam tangan...
ayah kata , kalau dia pergi , dia takde harta nak tinggalkan untuk kami...
dia cuma boleh tinggalkan ilmu...
and sampai sekarang aku ingat... ilmu yang ayah tinggalkan memang takkan habis.....jauh lebih bernilai dari segala

Tuesday, April 16, 2013

Pesak Pesak

coming soon







watch out for this space




Thursday, April 4, 2013

Apa nak makan

dua tiga menjak ni , tahap kelaparan amatlah hebat.
baru lepas lunch , baru habis basuh tangan dah pikir apa nak makan lagi.
padahal bukan x baca doa makan .

kadang tu bila pepagi mai office , terus pikir dah apa nak lunch.
teruk kan?

ok , kesimpulannya aku memang lahap.


Wednesday, April 3, 2013

Daging Puyuh

My mum tengah nak let go all her puyuh,
still ada balance 200 ekor,
this weekend ada one auntie in Shah Alam dah booking 40 ekor.
repeat order from her order on Monday ( ie 2 or 3 days ago)

so still ada balance lagi 160 ekor.
So i sajer2 open table here.
Sapa rasa nak makan daging puyuh kampung , leave your comment

COD area Kota Damansara, Damansara, Shah Alam , Subang and area-area Jalan Klang Lama.
Area lain kena check dulu.

Last batch. aftyer this kena tunggu lagi 2 or 3 bulan baru nak start balik puyuh.
maybe by Puasa baru start balik.

Cheers.


UPDATE AS OF THURSDAY 9AM
puyuh tinggal lagi 50ekor jer.

Tuesday, April 2, 2013

Motivation



Motivation to work extremely low…. Extremely!
This is the last thing I need at the moment.
HELP ! Any solution ?

and pict of the day
bahagianyaaaaaaa

Friday, March 15, 2013

what for dinner #3

Roasted chicken in bbq sauce   ( please ignore the sloppy plate)

Roasted chicken with bbq sauce cooked ala Potter style





Yessss... for the pass 3 days , my side dish menu circa the same recipe. Need to clear the stock and the fridge. ...Still not bored though...

Thursday, March 14, 2013

what for dinner today #2

Main dish : Penne with telur ayam kampung             Salad : Apple + Tomato+ Iceberg salad in mayonise



Instant Noddle with chicken and mix vege ala omitting-all-the-liquid-Ashley version

and Potter gave a butt to it.

Wednesday, March 13, 2013

what for dinner today


Mummy :  Grill Chicken salad with cherry tomato & apple
Ashley & Potter :    Grilled chicken salad ala kibbles


isk isk.. lapar ni


nom nom nommmmmm
nom nom nommmmmm sedapnyaaaa

Friday, March 8, 2013

Penat

Penat ... sembput...

tapi perjuangan haru diteruskan.

sessi merempit dihujung minggu seperti biasa...

merempit: istilah untuk seamstress...

Tempahan Syawal 2013 sudah mula dibuka...

sorry yer Ashley , iklan kena menyelit kat sini.

Malas nak type kat blog lagi satu.




Tuesday, February 26, 2013

Hati yang panas-entry luahan perasaan

Memula kan pagi Rabu dengan hati dan perasaan yang panas.

walaupun entry ni akan keluar lain tarikh dgn waktu sebenar ( dah konon dok kat obersee)..

Jadi mari kita ceriakan semula pagi Rabu kita dengan memori dan angan-angan yang indah..

Lagi berapa bulan jer kan nak raya.. puasa pon belum kan.. tapi sebab semangat nak raya , harus la semangat nak puasa.

so dok la pikir tadi , macam tahun-tahun yang lepas, harus la dapur tu yours truly yang tookover.

tahun ni nak masak ikut procedure last year. No perangat-perangat. no lauk semalam or kelmarin.

So sapa yang ada lalu area Perak tu , and time jam tak ingat kat highway , meh jemput la mai ke rumah.

Rumah i tepi jalan jer uolls... set-set kalau tak tutup tingkap lepas mandi tu memang jam la jalan depan rumah tu kan...hahha

dah plan dah dlm kepala nak masak apa... nak buat soup ekor , prawn pasta vermicelli, chocolate moist cake, laksa, mee udang, nasi bukhari, nasi goreng australia, rendang ungkep, sambal goreng ikan bilis, nasi putih with ikan masin goreng with bawang n chillies.......

gila... laparrrrrr.... yang pasti takder nyer masak semua tu dlm masa sehari......

Ok sambung later.

Wednesday, February 20, 2013

Thursday, February 14, 2013

ramdon pict of the day



Zoo in a cupboard

I'm not heavy
  
pet grass after 5 days




Wednesday, February 6, 2013

Tailor yang hardworking

Potter! Tido ke?
Takkkk..... kelip mata jek

Potterrrr!

Potter???/

Ceh... tido mata terbuka rupanya

Timeless Thursday Memory

Chocolate moist cake 
Ini kek batch ke empat for that day.... fuhhhhhhh senak dapor
Pemandangan sekolah rendah kuala dipang
Candid pemandangan while waiting for Ika habis her classes
sleepy kittens
Cantik jer kan pot nak tido
happy birthday Khatijah!
Semoga keakraban & keriuhan berkekalan selama2nya.. Amin

Tuesday, January 29, 2013

pernah tak?

korang pernah kena 'spray' ngan anak2 korang tak?

Thursday, January 10, 2013

bergolek-golek











ops.. kantoi

Mashimaru... is it?

Yes ... she was certainly cute..

until i found another good use of her
.
.
.

.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.