Tuesday, February 26, 2013

Hati yang panas-entry luahan perasaan

Memula kan pagi Rabu dengan hati dan perasaan yang panas.

walaupun entry ni akan keluar lain tarikh dgn waktu sebenar ( dah konon dok kat obersee)..

Jadi mari kita ceriakan semula pagi Rabu kita dengan memori dan angan-angan yang indah..

Lagi berapa bulan jer kan nak raya.. puasa pon belum kan.. tapi sebab semangat nak raya , harus la semangat nak puasa.

so dok la pikir tadi , macam tahun-tahun yang lepas, harus la dapur tu yours truly yang tookover.

tahun ni nak masak ikut procedure last year. No perangat-perangat. no lauk semalam or kelmarin.

So sapa yang ada lalu area Perak tu , and time jam tak ingat kat highway , meh jemput la mai ke rumah.

Rumah i tepi jalan jer uolls... set-set kalau tak tutup tingkap lepas mandi tu memang jam la jalan depan rumah tu kan...hahha

dah plan dah dlm kepala nak masak apa... nak buat soup ekor , prawn pasta vermicelli, chocolate moist cake, laksa, mee udang, nasi bukhari, nasi goreng australia, rendang ungkep, sambal goreng ikan bilis, nasi putih with ikan masin goreng with bawang n chillies.......

gila... laparrrrrr.... yang pasti takder nyer masak semua tu dlm masa sehari......

Ok sambung later.

1 comment:

saya said...

Huii..ni btl2 luahan perasaan punya nih. Muwahahahahaa...yg tukang baca menu pon naik stress tengok the long list tu. Nyam nam nyammm..nak juga semua makanana. Btw, please hugs n kisses to all those furry culprits at home!