Wednesday, April 24, 2013

pesak pesak

my new baby.... pesak pesak...... soft launch this coming 10/5/2013.....

Tuesday, April 23, 2013

perut yang lapar

tahap kelaparan yang melampau.
tetiba teringat cencaluk sotong masa beli kat Melaka in December.
Siapa pernah makan?...
oooohhhhhh kecur air liur..slurppppppp.
cer tengok kat picture from one of the blogger ni :

http://adisarahberkisah.blogspot.com/2012/08/makanan-fear-factor-cencalok-sotong.html




















yes scary........macam alien ... tapi rasa dia... masin-masin sket,

nak makan , macam biasa... i mean macam cencalok jugak...


oooohhhhhhhh laparrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr












Wednesday, April 17, 2013

Babies as young as six months victims of rape in war - U.N. envoy - World Updates | The Star Online

Babies as young as six months victims of rape in war - U.N. envoy - World Updates | The Star Online




senak perut baca

Memori #1

masa kecil-kecil dulu ( aku ni masa kecik taklah kecik mana ), arwah ayah selalu bagi nasihat.
macam-macam nasihat dia bagi... and selalunya nasihat-nasihat dia mesti berjela-jela dengan jalan cerita.. dengan permulaan perenggan , isi dan kesimpulan.

one of the thing yang aku selalu ingat..
every morning bila aku nak keluar rumah gi keje ker or gi cari sarap nak memenuhkan perut aku yang keroncong ni, aku akan ingat one of his advice.

bermula dengan 'kenapa kita kena pakai kasut....'
masa dia cakap tu aku tengah pakai kasut nak gi sekolah.
mesti la kena pakai kasut kan ? takkan nak kaki ayam plak.

aku simpulkan ikut apa yang aku ingat :
kita pakai kasut sebab kita nak ke sekolah. kita kena pergi sekolah, cari ilmu, buat bekalan masa depan.
nanti dah belajar tinggi-tinggi senang cari keje yang best-best... nak beli apa pon boleh . duit ada jer dalam tangan...
ayah kata , kalau dia pergi , dia takde harta nak tinggalkan untuk kami...
dia cuma boleh tinggalkan ilmu...
and sampai sekarang aku ingat... ilmu yang ayah tinggalkan memang takkan habis.....jauh lebih bernilai dari segala

Tuesday, April 16, 2013

Pesak Pesak

coming soon







watch out for this space




Thursday, April 4, 2013

Apa nak makan

dua tiga menjak ni , tahap kelaparan amatlah hebat.
baru lepas lunch , baru habis basuh tangan dah pikir apa nak makan lagi.
padahal bukan x baca doa makan .

kadang tu bila pepagi mai office , terus pikir dah apa nak lunch.
teruk kan?

ok , kesimpulannya aku memang lahap.


Wednesday, April 3, 2013

Daging Puyuh

My mum tengah nak let go all her puyuh,
still ada balance 200 ekor,
this weekend ada one auntie in Shah Alam dah booking 40 ekor.
repeat order from her order on Monday ( ie 2 or 3 days ago)

so still ada balance lagi 160 ekor.
So i sajer2 open table here.
Sapa rasa nak makan daging puyuh kampung , leave your comment

COD area Kota Damansara, Damansara, Shah Alam , Subang and area-area Jalan Klang Lama.
Area lain kena check dulu.

Last batch. aftyer this kena tunggu lagi 2 or 3 bulan baru nak start balik puyuh.
maybe by Puasa baru start balik.

Cheers.


UPDATE AS OF THURSDAY 9AM
puyuh tinggal lagi 50ekor jer.

Tuesday, April 2, 2013

Motivation



Motivation to work extremely low…. Extremely!
This is the last thing I need at the moment.
HELP ! Any solution ?

and pict of the day
bahagianyaaaaaaa